Ако го забележите ОВА сигурно имате корона – еве како да разликувате настинка од вирус

Пулмологот и алергологот Бранимир Несторовиќ вели дека никој не знае колку корона вирусот бил во оптек додека Кинезите не го изолирале.

„Ние овој вирус многу добро го познаваме, многу е сличен на вирусот од лилјаците. Првиот пат со САРС во Кина беше необично и тоа беше кога се појави прв пат.

Сега веќе се знае ако третиот или четвртиот ден дишете лошо, тогаш имате корона, петтиот ден доаѓа воспаление на градите. Но доколку дојдете до петтиот ден и немате воспаление на градите, тогаш немате ни корона. Седмиот ден настинката поминува и тогаш сигурно знаете дека немате корона.

Овој вирус содржи некои фрагменти кои делуваат како да е уфрлен некој ген во вирусите, дури беше објавен и труд, но веднаш беше повлечен.

И сега имате бројни теории на завера, а кај нив најлошото е тоа што тие секогаш се веројатни, но ние тоа нема да го знаеме овој пат, дали е вештачки или не“, вели тој.

Loading...
Loading...