Вести

СЛЕДУВААТ ОГРОМНИ ВРНЕЖИ: Македонија ја очекува најголемата поплава досега

Студен бран проследен со поројни врнежи од дожд го погоди Балканот. Во Србија е вклучен аларм за опасност од поплави во повеќе делови од земјата, а во Словенија има предупредување и за снежни лавини. И […]

Вести

Изгореа 4 цркви за Велигден (ФОТО+ВИДЕО)

Две православни цркви во Австралија, една во САД и изгоре еден конак на манстастир на северот на Русија. Македонската православна црква во предградието на Сиднеј, Рокдејл огнената стихија целосно ја уништи, додека грчката православна црква […]

Вести

ВНИМАВАЈТЕ!Во Македонија кружат ФАЛСИФИКУВАНИ ПАРИ во евра и Американски долари

Во рамките на своите надлежности, како единствена овластена институција за утврдување на автентичноста на книжните и кованите пари деноминирани во денари или странска валута, НБРМ и во текот на 2015 година успешно продолжува да ја […]