КАЗНА 500 ЕВРА: Жени од Македонија, внимавајте на ова

Министерството за внатрешни почна да дели прекршочни пријави за несменето презиме во патна исправа, за мажените девојки кои го имаат моминското презиме во пасошот.

Инспекторите најчесто делат опомени за оние што не ја напуштиле земјата или пасошoт го искористиле само за медениот месец, анализира СкопјеИнфо. Казните се од 100до 500 евра, со кои граѓаните се соочуваат кога ќе стигнат на шалтер на одделението за патни исправи.

Казната имате рок да ја платите во рок од 8 дена, во спротивно рекршочната пријава се испраќа до судија за прекршоци.