Луѓе внимавајте: Ќе го споделам ова, па макар да излезам будала

-Се надевам стравот и сомнежот ми се неосновани и дека погрешно претпоставувам, ама ќе го пишам ова јавно, макар и ризикувала, будала да испаднам.

Имам доста луѓе на профилов, не е на одмет да прочитаат сите, внимателност малку повеќе не е на одмет никогаш. Јас поприлично се исплашив.

Се враќам од работа, сега пред отприлика половина час, дежурната 41 во 1:45 ја пресретнувам на цементара. Бидејќи стигнав доста пред време, имам отприлика некои 15-20 минути за чекање.

На станицата немаше никој кога стигнав, меѓутоа после неколку минути, од правецот на Лисиче, доаѓаат момче и девојче на возраст од 20-тина години, застануваат на некој метар два од мене и они да чекаат автобус.

Поминуваат неколку минути и праткично буквално пред нив застанува опел караван, некое постаро годиште, темна бојна, веројатно некоја темна сива, во него седат маж и жена на отплирика околу 50 години.

Loading...

Се обратија на децава со покана да ги префрлат до некаде. На прашање кај одат, девојчето одговори дека одат накај Драчево, ама ќе си го почекаат автобусот. Почнаа да инсистираат да појдат со нив, дека секако одат натака, накај Пинтија и дека може да ги однесат до некаде.

Децава упорно одбиваа и наеднаш мажот ја нагазна колата и одеднаш ги снема. После првиот шок им се обратив на децава да се преиспитам дали убаво го чув разговорот. Се сетив на аферата од пред неколку месеци за црно возило во кое има маж и жена и канат непознати да ги префрлат до некаде.

Поприлично језива случка, останавме исплашени и дечињата и јас. Да не паничам, ама внимателно по улициве, несигурни времиња. Ќе си ја памтам ноќва долго време.

Фејсбук статус на Светлана Танушоска.

Loading...