МОЌНО: Билка која го уништува ракот за помалку од еден ден!

Сладок пелин е билката за која научниците тврдат дека ги убива канцерогените клетки за 16 часа. Според истражувањата објавени во “Life Science” овај природен лек може да излечи и 98 отсто од клетките на ракот.

Ако се користи само билката истата предизвикува 28 процентно намалување на клетките на ракот на градите, но во комбинација со железо таа скоро целосно го убива ракот.

– Нашите резултати докажуваат дека артемисининовото спречување на “E2F1″ транскриптивниот фактор посредува во уништувањето на клеточниот круг на клетките на ракот на градите и претставува критичен пат преку кој артемисининот го контролира растот на репродуктивните клетки на ракот, се вели во во заклучокот на истражувањата спроведени во лабораториите за рак на Универзитетот во Калифорнија.

Артемисининот порано се користел како моќно средство против Маларијата, но сега е докажано дека е ефикасен лек против ракот.

Истражувањето покажало дека канцерогените клетки доживуваат апоптоза или сопствено уништување.

Loading...
Loading...