Не плашете се од змиите: Фрлете од овој прав и нема да се доближат

Веќе илјада пати е кажано дека еден од најголемите природни лекови е сода бикарбоната.

Но, никој од вас сигурно не слушнал дека содата штити од змии? Иако во Македонија немаме многу отровници, сепак се непријатна глетка доколку се најдат во вашиот двор.

Правта од содата истурете ја по дворот и тоа ќе ги избрка змиите кои не ја сакаат.

Затоа, ако се плашите од змии, во мали купчиња ставете ја низ дворот и бидете сигурни дека змиите нема да се доближат до вас.