Се огласи мајката на Дејан: Се претставиле лажно, и собирале пари на грбот на моето дете

Дејан Најдоски боледува од аутизам. За подобрување на неговата состојба потребно е да замине на лекување и третман со матични клетки во болница во Турција.

Сумата која беше потребна на почетокот изнесуваше 54.000 евра, а за малото и слатко момче да има нормално детство како сите други деца се организираа и хуманитарни настани и забави.

Синоќа некој, како што пишува мајката на Дејан, злоупотребил лице со посебни потреби лажно да собира средства низ чаршијата во Прилеп за Дејан.

“Дури некои се претставувале како “Здружение” оделе од врата на врата и лажеле дека парите се за нас”, пишува во својот статус на Фејсбук, Евгенија Грујевска Најдоска.

Loading...

За жал злоупотребата на лицата со посебни потреби и нивните проблеми нашево опшество се повеќе ги користи и понижува….

Публикувахте от Evgenija Grujevska Najdoska в Петък, 16 август 2019 г.

Loading...