Спијам со свекорот – Обајцата знаеме дека не треба, но не можеме да престанеме… сопругот за малку ќе не фатеше

Деидре Сандерс, која им дава совети на читателите на порталот „The Sun“, била контактирана од жена со интимна исповед, а ние ви ја пренесуваме во целост:

Имам необичен однос со свекорот. Обајцата знаеме дека не треба, но и двајцата уживаме во тоа.

Имам 34 години, а мојот сопруг е 36 години. Во брак сме веќе пет години, но деновиве не е исто. Требаше да основаме семејство до сега, но тоа не се случи. Тој не е толку љубезен и грижлив како порано, дури ни во кревет.

Мојата свекор живее со нас затоа што има депресија и вознемиреност. Тој има проблеми со бракот и не праша дали може да остане со нас заради карантинот. Тој има 62 години и изгледа убаво за тие години.

Мојот сопруг работи во прехранбената индустрија и оди на долги смени, така што јас и неговиот татко бевме дома разговаравме за нашите проблеми во врската.

Loading...

Се чувствувам многу блиска со него и еден ден тој одеднаш ми рече дека е за вљубен во мене. Бев изненадена. Знаев дека ме сака, но тој никогаш не ми кажуваше како тој навистина се чувствува.

Почнавме да разменуваме нежности и тоа не натера да имаме односи. Тој е неверојатен љубовник, многу внимателен, а беше најдобриот што го имав. Сега се вљубив во него и ја продолживме врската. Знаеме дека не е во ред, но се чувствуваме убаво и многу уживаме во тоа.

Ние сакаме да бидеме заедно, но не можеме. Знам дека мојот сопруг никогаш не би простил на никој од нас ако открие што се случува. Тој за малку ќе не фатеше еднаш кога се врати дома од работа неочекувано рано и се плашам што може да се случи ако дознае.

Мојот свекор не се плаши. Тој рече дека дури и ако син му дознае, не му е грижа што ќе се случи. Тој само сака да биде со мене и да има дете со мене.

Деидре се реши да и одговори, а исто така го објави она што и го напиша:

Во моментов сте на небо, но сето тоа може да заврши со развод и растурено семејство.

Вашиот свекор и вие нема да бидете среќни. Можеби самата тајност додала возбуда, но каков е тој маж кој го поткопува бракот на сопствениот син? Кажете му дека е готово и ви треба простор да го вратите вашиот брак во нормала.

Тој, или мора да си оди дома и да го организира својот брак, или да продолжи да живее со друг роднина, дури и ако тоа значи две недели самоизолација.

Разговарајте со сопругот и поработете на проширување на семејството. Проблемот може да е и кај обајцата, но во денешно време медицината има начин како тоа да го реши.

Loading...