УХМР НАЈАВУВА: Од денеска очекувајте промена на времето – еве какво ќе е

Од вторник УХМР најавува локална појава на грмежи.

Периодот на пролетните дождови ќе продолжи се до почетокот на викендот кога се очекува разведрување и сончеви периоди.

Трендот на температури за 5 до 6 степени над просекот ќе продолжи и во претпоследната недела од април кога живата во термометарот ќе се доближи повторно до 30 степени во енкои делови од земјата а во Скопје до 26.