(ВИДЕО) Неочекувано невреме – автопатите затворени, а возачите заробени во возилата

Силни врнеж го погодија Каиро и други делови од Египет.

Патиштата се поплавени и во новоизградените предградија на главниот град.

Поради дождот се затворени и автопатите, а налетот од вода нанел и материјална штета, а бројни возачи останале заробени во своите возила.

Полицијата соопштила дека спасила 24 лица, главно студенти, од автобус кој одел во националниот парк во близина на Каиро.

Се очекува невремето да трае до петок.