Владиката Петар: Kаде што нема брак, нема љубов, а има самољубие, телесни наслади и уживања

Највисоката љубов, љубовта кон Бога е речиси изгубена.

А љубовта кон Бога се освојува со борба.

А пак, најмоќен борец во таа борба е семејството.

Семејството кое е изградено врз меѓусебна љубов и почитување, обединето во една вера, претставува жива оаза во мртвата пустина во нашата бездушна цивилизација“ вели меѓу другото во Велиденското обраќање за Тера Телевизија, владиката Петар.

И додава дека таму каде што нема брак, нема љубов, а има самољуие, телесни наслади и уживање.